PAPATYA
PAPATYA
Papatyanın Latince adı Chamomillae Romanae olarak geçmektedir ve en geniş familyaya sahip çiçeklerden biridir. Buzullar hariç her yerde yetişen papatya, otsu bir bitki olup Türkiye’de 1100’ün üzerinde türü bulunur. Papatya, C vitamini açısından çok zengindir. Bu sebeple kozmetik, sağlık ve gıda sektöründe çok kullanılmaktadır. Papatya kullanımı sadece günümüzde yaygın değildi, Eski Mısır’da papatya, tanrılara adak olarak sunulurdu. Yine eski çağlarda yılın ilk açan papatyalarının şans getirdiğine inanılırmış, küçük çocukların çabuk büyümeleri için ellerine papatya demetleri verilirmiş.
SEVİYOR SEVMİYOR
Sanırım.bunu bilmeyen yoktur.Hepimiz en az bir kere olsun papatya falına bakmışızdır
PAPATYA FALININ HİKAYESİNI BÏLİYORMUSUNUZ?
Günlerden birgün güzelliği ile göz kamaştıran bir kelebek kozasından çıkmış ve üç günlük ömrünü yaşamak için dağlara doğru yol almış. Kelebeğin kendine hayran bırakan kanatları ve eşsiz desenleri gittiği her yere onunla birlikte ulaşmış ve doğaya karışmış. Kelebek dağlardan kırlara doğru uçup konarken papatya da onu seyre dalmış. Kelebek bir anda papatyanın dikkatini çekmeye ve ilgi alanına girmeye başlamış. Artık kelebek dağlarda değil papatyanın etrafında dönüp duruyormuş.
Birlikte üç gün geçiren papatya ve kelebek için ayrılma zamanı gelmiş çatmış. Beraber onca zaman geçiren papatya ve kelebek bir türlü gerçek duygularını birbirine anlatamamış ve son ana kadar beklemişler. Durumu kötüleşen kelebek daha fazla dayanamayarak duygularını açık edip vedalaşmaya karar vermiş ve sevgi sözcükleri bir bir ağzından dökülmeye başlamış. Durum karşısında şaşkınlık geçiren papatya veda sözcüklerine anlam verememiş. Kelebek ise son anda 3 günlük ömrü olduğunu ve bugünün son olduğunu söylemiş. Kelebek için son nefesler sayılmaya başladığında ise papatyaya; “Seni … seni seviyorum” diyebilmiş. Üzüntüsünü ve şaşkınlığını gizleyemeyen papatyanın tek sözü ise “bende” olmuş.
BİR FİNCAN PAPATYA ÇAYINA NE DERSİNİZ
Saç bakımı ve ağız sağlığı için ugundur
Stresi azaltır
Cilt sağlığı için birebir
Diyabeti önler
İltihabı azaltır
Adet ağrılarını azaltır
Uyku düzensizliklerini giderir
Kemik erimesini yavaşlatabilir ya da önleyebilir
Çiçekler Mayıs ve Haziran aylarında toplanır ve güneşte kurumaya bırakılır. 2 ya da 3 çay kaşığı papatya çiçeği demlemek için yeterlidir. Doğru demlemek çok önemlidir.
Yorumlar
Yorum Gönder